Razgovarala: Kristina Ljevak 

PodCast sa Adnom Muslijom i Benjaminom Čengićem #GalerijaManifesto

Vjerujući u potencijal zajednice i prepoznavajući njene potrebe, troje mladih ljudi odlučili su otvoriti Manifesto, galeriju savremenih umjetnosti u Sarajevu koja će donijeti nužnu promjenu dinamike na sarajevskoj umjetničkoj i izlagačkoj sceni.
Svjesni emancipatorskog potencijala otvorenog i dinamičnog galerijskog prostora spremni su da krenu u izazove koje bi poneko možda smatrao i utopijskim. Ali bez toga nema revolucije, u ovom slučaju kulturne, na koju su itekako spremni/e.
Možete ih podržati putem crowdfunding kampanje „6 hiljada cenera“ https://www.manifesto.gallery/crowdfunding

Za podcast uKONTAKTu tvorci Manifesta, Benjamin Čengić, direktor galerije i Adna Muslija njena kustostica, govorili su o dosadašnjim aktivnostima i petogodišnjem planu koji malo ko u ovoj zemlji ima. 

Uživajte u razgovoru s ljudima koji vraćaju nadu! 

Related Posts

Istina i ljubav, ključni saveznici u procesu pomirenja  

„Krajnja zloba, patologija ili ideološko ubeđenje nisu nužni kako bi pomogli pojedincu da počini beskrajno zlo“, citat je teoretičarke politike i filozofkinje Hane Arent koji mi se činio najprikladnijim za početak teksta o tako teškoj i bolnoj temi rata u Bosni i Hercegovini i Sarajeva pod granatama, tom gradu sa kojim sam odmah osetila povezanost i pripadnost. […]