Razgovarala: Kristina Ljevak 

PodCast sa Adnom Muslijom i Benjaminom Čengićem #GalerijaManifesto

Vjerujući u potencijal zajednice i prepoznavajući njene potrebe, troje mladih ljudi odlučili su otvoriti Manifesto, galeriju savremenih umjetnosti u Sarajevu koja će donijeti nužnu promjenu dinamike na sarajevskoj umjetničkoj i izlagačkoj sceni.
Svjesni emancipatorskog potencijala otvorenog i dinamičnog galerijskog prostora spremni su da krenu u izazove koje bi poneko možda smatrao i utopijskim. Ali bez toga nema revolucije, u ovom slučaju kulturne, na koju su itekako spremni/e.
Možete ih podržati putem crowdfunding kampanje „6 hiljada cenera“ https://www.manifesto.gallery/crowdfunding

Za podcast uKONTAKTu tvorci Manifesta, Benjamin Čengić, direktor galerije i Adna Muslija njena kustostica, govorili su o dosadašnjim aktivnostima i petogodišnjem planu koji malo ko u ovoj zemlji ima. 

Uživajte u razgovoru s ljudima koji vraćaju nadu! 

Related Posts

Kemil Bekteši, umjetnik: Umjetnost je moj jezik i smatram da njime najbolje mogu govoriti

Piše: Kristina Ljevak Bajramović Neke ozbiljnije kulture, kao što nije postkonfliktna balkanska, bile bi ponosne na autorstvo kakvo je umjetnika Kemila Bektešija. One kojima nominalno pripada,  preispituje i njegova krvna zrnca i ne mogu da „prelome“ ni njegovo prezime. Iza Bektešija su iznimno reprezentativni umjetnički rezultati, izložbe i intervencije koje prodiru najdublje u kriva srastanja naše realnosti.  Trenutno […]