Razgovarala: Kristina Ljevak

PodCast sa fotografom Damirom Šagoljem

U okviru programa „Dani sjećanja 1992-1995“ kojim se obilježava 30 godina od početka opsade, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 5. aprila biće otvorena izložba „Tragovi humanosti“ autora  Remy Ourdana i Damira Šagolja.
Nastala nakon nekoliko godina intenzivnog rada i postavljena najprije u Francuskoj, ova impresivna izložba posveta je onima koji su univerzalne vrijednosti stavili ispred identiteta i sukoba.
O predstojećoj izložbi, novinarstvu i autorstvu danas, o načinu izvještavanja o ratu u Ukrajini, o ličnom odmaku od ratova nakon 25 intenzivnih profesionalnih godina i radu sa studentima na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu za podcast U kontaktu govorio je Damir Šagolj, jedan od najznačajnijih svjetskih fotografa i predsjednik WARM fondacije.

Related Posts

Iza kulisa Street Arts Festivala Mostar: Razgovor sa Tomislavom Klišaninom

Razgovarala: Vanja Ratković U Mostaru, srcu Hercegovine, nedavno je održan dvanaesti po redu Street Arts Festival. Ovim izdanjem festivala otvorilo se novo poglavlje u umetničkom dijalogu na gradskim ulicama, uz prisustvo preko dvadeset svetskih i regionalnih muralista i muralistkinja, koji su slikali na deset lokacija. Između ostalih, festival je ugostio i ikonu street art fotografije Marthu Cooper, japansku umetnicu […]

Mirza Rahmanović – Indigo: “Noć je kreativnija od jutra.”

Na ovogodišnjem Venecija film festivalu serija „Znam kako dišeš“, kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića u režiji Alena Drljevića i Nermina Hamzagića, imala je svoju svjetsku premijeru. U junu mjesecu, u režiji Alena Šimića, premijerno je prikazana predstava „Istina ili izazov“ u Sarajevskom Ratnom Teatru u produkciji udruženja Kontakt i SARTR-a (reprize predstave će biti izvedene 22.[…]