Razgovarala: Kristina Ljevak

PodCast sa fotografom Damirom Šagoljem

U okviru programa „Dani sjećanja 1992-1995“ kojim se obilježava 30 godina od početka opsade, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 5. aprila biće otvorena izložba „Tragovi humanosti“ autora  Remy Ourdana i Damira Šagolja.
Nastala nakon nekoliko godina intenzivnog rada i postavljena najprije u Francuskoj, ova impresivna izložba posveta je onima koji su univerzalne vrijednosti stavili ispred identiteta i sukoba.
O predstojećoj izložbi, novinarstvu i autorstvu danas, o načinu izvještavanja o ratu u Ukrajini, o ličnom odmaku od ratova nakon 25 intenzivnih profesionalnih godina i radu sa studentima na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu za podcast U kontaktu govorio je Damir Šagolj, jedan od najznačajnijih svjetskih fotografa i predsjednik WARM fondacije.

Related Posts

Istina i ljubav, ključni saveznici u procesu pomirenja  

„Krajnja zloba, patologija ili ideološko ubeđenje nisu nužni kako bi pomogli pojedincu da počini beskrajno zlo“, citat je teoretičarke politike i filozofkinje Hane Arent koji mi se činio najprikladnijim za početak teksta o tako teškoj i bolnoj temi rata u Bosni i Hercegovini i Sarajeva pod granatama, tom gradu sa kojim sam odmah osetila povezanost i pripadnost. […]